Wanneer:
19 maart 2019 @ 14:00 – 15:15
2019-03-19T14:00:00+01:00
2019-03-19T15:15:00+01:00
Waar:
Antwerpen ArenBerg
Arenbergstraat 28
2000 Antwerpen
België
Kosten:
6euro

Met Matinée Dorée slaan District Antwerpen en Arenberg de handen in mekaar voor een schitterende reeks namiddagvoorstellingen.

Anna Luyten interviewt Margot Vanderstraeten over haar boek Mazzel tov en Jeroen Olyslaegers over zijn roman Wil.
Jeroen Olyslaegers

Jeroen Olyslaegers (Mortsel, 1967) schrijft columns, theaterteksten en proza. Met zijn vorige romans WIJ (2009, genomineerd voor de Gerard Walschap Literatuurprijs) en WINST (2012) maakte hij een rentree in de Nederlandse letteren. In 2014 ontving hij de Arkprijs van het Vrije Woord voor zijn werk en maatschappelijk engagement, en de Edmond Hustinxprijs voor zijn theateroeuvre. Met de roman WIL uit 2016 zette hij het sluitstuk op zijn trilogie over onze ontspoorde tijd en over de positie van het individu tegenover de gemeenschap. Het betekende de doorbraak van Jeroen Olyslagers. Het boek werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs (vakjury en lezersjury), de Confituur Boekhandelsprijs, de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Proza, de F. Bordewijk-prijs en stond op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs en de Inktaap. Olyslaegers woont en werkt in Antwerpen.
Margot Vanderstraeten

Margot Vanderstraeten (Hasselt, 1967) is schrijfster en journaliste. Ze schrijft columns, opiniestukken, diepgaande artikelen en interviews voor kranten en tijdschriften. Ze werkt freelance.
Tijdens haar studies in Antwerpen gaf ze les aan de joodse kinderen die een rol spelen in Mazzel tov.

Mazzel tov is een meeslepend en confronterend verhaal over opgroeiende kinderen in een modern-orthodox joods milieu, gezien door de ogen van een niet-joodse jonge vrouw. Deze memoires vormen een uniek document. Weinige niet-joden dringen zo diep binnen in het dagelijkse leven van een joods orthodox gezin. Weinigen beleven een relatie zo intens, nemen zovele details en sferen waar. Weinigen hebben zo’n kritisch politiek en religieus bewustzijn. En geen van allen kan schrijven zoals Margot Vanderstraeten.